SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vanliga frågor
När startar nybörjarkurser?
Vi tar in nybörjare i augusti/september och i januari/februari när terminerna börjar. Har du tränat karate tidigare så skriv vilken nivå då du är på så kan vi ofta ordna plats  även under terminen.
 
Hur gammal måste jag vara?
Du ska vara minst sex år men kan vara hur gammal som helst. Vi har tränande som passerat både 50, 60 och 70. Karate tränar man utifrån sina egna förutsättningar. Många föräldrar börjar träna. Ungefär hälften av alla barn och ungdomar i föreningen har föräldrar som också tränar. 
 
Måste jag ha betalat fakturan redan den första gången?
Nej. Alla nybörjare får prova på gratis de två första gångerna. Vid tredje träningstillfället måste du ha betalat fakturan för terminsavgiften. Vill du inte fortsätta, mejla gärna tillbaka och bekräfta det, så tar vi bort dig från påminnelser.
 
Måste jag ha karatekläder för att få börja?
Nej. Lämplig klädsel i början är träningsoverallsbyxor och en t-shirt. När du bestämt sig för att fortsätta träna så köper du en karatedräkt och bälte. Detta kan du köpa genom klubben, hitta begagnat eller köpa nytt i någon budobutil.  
 
Måste jag träna hårt?
Du deltar i träningen utifrån dina förutsättningar och mål men såklart alltid utifrån reglerna i dojon, de under Träning & gradering. Våra tränare finns där för att visa och vägleda. Vill du gradera så måste du närvara vid träning och kunna teknikerna inför graderingen du ska göra. Är du osäker inför en gradering så prata med din tränare. 
 
Vilka tider gäller för nybörjare?
Titta i kalendern här på webben, antingen i den gemensamma kalendern eller en kalender för den bältesgrupp du tillhör. 
 
Var tränar ni?
 
Kan jag få kvitto för friskvårdsbidrag från min arbetsgivare?
Såklart kan du det. Gör så här: Efter några dagar efter att du betalat fakturan, klicka på den länk där du fick fakturan och skriv ut den. Notera att fakturan ska vara tydligt markerad "betald". Är den inte markerad betald trots att du har betalat för mer än en vecka sedan mejla: wadoryu.yorokobi@gmail.com. 
 
Hur kommer jag i kontakt med Yorokobi?
Du är alltid välkommen med dina frågor till våra tränare vid träning. Du kan även mejla wadoryu.yorokobi@gmail.com men eftersom vi är en ideell förening och alla som besvarar mejlen gör det utanför vanlig arbetstid så garanterar vi inte att du får svar blixtsnabbt.