SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Y O R O K O B I
Traditionell karate i stilen Wadoryu
Vanliga frågor
När startar nybörjarkurser?
Vi tar in nybörjare i augusti/september och i januari/februari när terminerna börjar. Har du tränat karate tidigare så skriv vilken nivå då du är på så kan vi ofta ordna plats även under terminen.
 
Hur gammal måste jag vara?
Du ska vara minst sex år fyllda när terminen startar, men kan vara hur gammal som helst. Vi har tränande som passerat både 50, 60 och 70. Karate tränar man utifrån sina egna förutsättningar. Många föräldrar börjar träna. Ungefär hälften av alla barn och ungdomar i föreningen har föräldrar som också tränar.
 
Vårt barn är bara 5 år, men fyller 6 år senare denna termin, är det ok att anmäla och börja träna ändå?
Nej, vi tar inte in medlemmar som inte har fyllt sex år när terminen startar. Barn utvecklas i olika takt, särskilt vad gäller exempelvis koordination. Om man är yngre än sex år kan det vara svårt att hänga med och då känns det oftast inte så roligt att träna  - och hos Yorokobi tycker vi att träningen ska vara glädjefylld! Då är det bättre att vänta en termin. Det är därför att vi satt en absolut lägsta gräns på sex år vid terminsstart. Det gäller även om ett äldre syskon redan tränar i klubben. Inga undantag görs.
 
Vårt barn är bara 6 år, men fyller 7 år senare denna termin, är det ok att anmäla och börja i nybörjargruppen från 7 år? 
Nej, man ska vara sju år fyllda vid terminsstart. Det gäller även om ett äldre syskon tränar i nybörjargruppen från 7 år. Om det är angeläget att syskon tränar i samma grupp får man således avvakta till dess att yngsta barnet har fyllt sju år innan terminsstart. Inga undantag görs.
 
Måste jag fylla i ett anmälningformulär om jag bara vill komma och provträna?
Ja, det är obligatoriskt att fylla i formuläret, även om man bara vill provträna gratis två gånger. Vill man inte fortsätta träna karate efter provträningen så är det bara att klicka i att man vill avanmäla sig direkt på den digitala faktran, så kommer uppgifterna uppgifterna att tas bort. Notera att om man är vuxen som ska träna tillsammans med sitt barn så ska separata formulär fyllas i för varje person som ska träna.
 
Jag följer med och tränar tillsammans med mitt barn, måste jag som vuxen också anmäla mig och måste vi båda två betala träningsavgift?
Ja, både små och stora medlemmar som är med och tränar måste anmäla sig och betala medlemsavgift och träningsavgift.
 
Vi är två föräldrar som tänkte turas om att träna med vårt barn varannan gång - räcker det med att vi anmäler en vuxen?
Nej, det är inte möjligt att flera personer så att säga delar på medlemsavgiften och träningsavgiften. Om båda föräldrarna ska träna med barnet behöver båda två anmäla sig och betala avgifterna, även om man väljer att bara delta vartannat träningspass. 
 
Måste jag ha betalat fakturan redan den första gången?
Nej. Alla nybörjare får prova på gratis de två första gångerna. Fakturan för medlems- och träningsavgift skickas ut till alla medlemmar per e-mail vid terminsstart, vilket innebär att fakturan vanligtvis kommer innan man har hunnit göra sina två gratis provträningar. Vid tredje träningstillfället måste du ha betalat fakturan för terminsavgiften. Vill du inte fortsätta, klicka i att du vill avanmäla dig direkt på den digitala fakturan, så tas du automatiskt bort från påminnelser och utskick . Självklart behöver du inte ange någon anledning till varför du inte vill fortsätta.
 
Hur avanmäler jag mig/mitt barn?
Vill du/ditt barn inte fortsätta efter provträning, klicka i att du vill avanmäla dig direkt på den digitala fakturan som du fick per e-mail, så tas du automatiskt bort från påminnelser och utskick. Självklart behöver du inte ange någon anledning till varför du inte vill fortsätta.
 
Jag/mitt barn har missat flera träningstillfällen, kan jag betala en lägre träningsavgift?
Nej. Träningsavgiften är fast och justeras inte hos enskilda medlammar på grund av att man inte har kunnat delta på alla träningstillfällen under terminen. Det gäller oavsett om man exempelvis inte kunnat delta pga av sjukdom, haft förhinder, stått på väntlista och får en plats efter terminsstart, träningspass måste ställas in av klubben, man själv anser att man har fått otydlig/sen information och liknande. (vi påminner om att vi är en helt ideell idrottsförening, där inga vinster plockas ut och ingen som är engagerad i föreningen, som tränare eller styrelseledamot avlönas för sitt arbete).
 
Måste jag ha karatekläder för att få börja?
Nej. Lämplig klädsel i början är träningsoverallsbyxor och en t-shirt. När du bestämt sig för att fortsätta träna så köper du en karatedräkt och bälte. Detta kan du köpa genom klubben, hitta begagnat eller köpa nytt i någon budobutik. Vi tränar barfota.
 
Måste jag träna hårt?

Du deltar i träningen utifrån dina förutsättningar och mål men såklart alltid utifrån reglerna i dojon. Våra tränare finns där för att visa och vägleda. Vill du gradera så måste du närvara vid träning och kunna teknikerna inför graderingen du ska göra. Är du osäker inför en gradering så prata med din tränare. 

 
Vilka tider gäller för nybörjare?
Titta i kalendern här på webben, antingen i Kalendern eller en kalender för den bältesgrupp du tillhör (se toppmenyn). 
 
Var tränar ni?
Vi tränar i Liljeholmshallen och Västertorpshallen. Se i Kalendern eller under Träning & gradering för detaljerad information om tid, lokal och vilken grupp som tränar var.
 
Kan jag få kvitto för friskvårdsbidrag från min arbetsgivare?
Såklart kan du det. Gör så här:
  1. Vänta i någon dag efter att du betalat din faktura.
  2. Klicka på den länk där du fick fakturan för att förhandsgranska. (Notera att fakturan ska vara tydligt markerad "betald". Är den inte markerad betald trots att du har betalat för mer än en vecka sedan, kontakta kassor@yorokobikarate.se)
  3. Skriv ut fakturan.
Är Yorokobi ett företag som drivs med vinstintresse?
Nej, Yorokobi är en helt ideell idrottsförening. Inga vinster plockas ut och varken styrelseledamöter, instruktörer eller hjälpinstruktörer avlönas för sitt arbete i klubben. Samtliga personer som är engagerade i klubben ställer upp gratis på sin fritid.
 
Hur kommer jag i kontakt med Yorokobi?
Du är alltid välkommen med dina frågor till våra tränare vid träning. Du kan även mejla yorokobi@yorokobikarate.se men eftersom vi är en ideell förening och alla som besvarar mejlen gör det utanför vanlig arbetstid så garanterar vi inte att du får svar blixtsnabbt.
 

Medlemsklubb i WIKF


Medlemmar i Svenska Karateförbundet