SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Y O R O K O B I
Traditionell karate i stilen Wadoryu
Karateklubben Yorokobi Wadoryu i Liljeholmen
Yorokobi betyder glädje och vi är övertygade om att det skapas genom träningsgemenskap mellan människor med olika bakgrund, erfarenheter och förutsättningar. Hos oss är alla välkomna! Barn, ungdomar och vuxna tränar tillsammans under träningspassen hos Yorokobi. 
 
Vi tränar i Liljeholmshallen, Mejerivägen 4 & Västertorpshallen, Personnevägen 90, alltså både i Liljeholmen och Hägersten i Stockholm. 
 

Letar du tid/lokal för nästa träning? Klicka här!

 
Vill du också träna med oss? Alla från sju till hundra år är välkomna!
 
Nybörjargruppen för vårterminen 2024 är nu full.
 
Anmäl er redan nu för att säkra en plats till hösterminen 2024 . (Nybörjarträning startar ungefär i samband med skolstarten i augusti. Information om exakt startdatum publiceras här på hemsidan i slutet av sommaren och info kommer även på e-mail om man har anmält sig via vårt formulär). Man får provträna två gånger gratis i samband med terminsstart innan man bestämmer sig om man vill börja träna karate hos oss! Läs igenom vanliga frågor och svar för mer info, länk nedan. 
 
Anmäl dig via vårt formulär - som måste fyllas i även vid gratis provträning (länk nedan). Vg notera att ett formulär per person som ska träna måste fyllas i (det går inte att använda ett och samma formulär för flera personer i samma hushåll). Man måste ha fyllt 7 år innan terminsstart. Läs gärna igenom "Vanliga frågor inför nybörjarträning", länk nedan.
 
Välkommen!
 
 
Sommarträning fram till midsommar
2024-06-02 15:29
(foto: Sara L)

Tack alla Yorokobisar för en solig och fin terminsavslutning och en rolig vårtermin!! 

 

Fram till midsommar erbjuder vi några sommarträningpass utomhus för de som vill. Alla medlemmar oavsett ålder eller grad är välkomna!

🌞🌳🌸🥋👊🏵️🦋🌳

 

Var: Vi kör i Trekantsparken nära Fruktparken i Liljeholmen

När: Onsdagar kl 18.30-19.30 och lördagar kl 10.30-11.30, från och med 5 juni till och med 19 juni.

Kläder: Vi tränar i vanliga sportkläder (ej karate dräkt). Använd träningsskor. 

Väder : Vi tränar om inget annat meddelas. Är vädret för dåligt ställer vi in. Håll koll på hemsidan /FB

 

Från och med midsommar tar Yorokobi sedan sommarlov, och vi vilar upp oss lite och laddar om inför höstterminen. 🌞🌳🏖🏊‍♀️🍦🍓🌳🏕️🤸

 

Information om datum för terminsstart i höst, scheman, datum för uppsamlingsgradering m.m. kommer senare, men vi kommer troligen starta ungefär i samband med skolstarten i augusti. Håll lite koll på hemsidan och mailen för uppdaterad information!

 

Ha en härlig sommar!! 🌞😎🥋👊

 
Avslutning lördag 1 juni!
2024-05-29 16:43
(foto: S. Lindmark)

Här kommer en glad påminnelse om Yorokobis sommaravslutning lördag 1 juni!

🌞🌳🌼🌷🌾😃🥋👊🍀🌸🌻🦋🦆🐞🌳🌺🌼🌞

 

Det blir ett gemensamt lättare träningspass för alla medlemmar under ledning av sensei Henrik och därefter gemensam fika! Kom och träffa alla Yorokobikompisar innan sommaruppehållet!

 

När: Lördag den 1 juni kl 11:00

Var: Vinterviken (gräsmattan framför caféet)

Klädsel: Gi och bälte (karatedräkt) och skor

Ta med: En filt/ngt att sitta på (så att gi:n inte blir smutsig)

 

Alla medlemmar, bältesgrader och åldrar är välkomna! Missa inte detta!

 

Varmt välkomna!! 🌞🌳😃🥋👊🌼💖

Sammanfattande info och detaljschema för vårlägret
2024-05-24 15:30

Snart smället det! 🤩🤩🤩


Träning för brunt till svart bälte Fredag 24 maj
Ikväll blir det träning för de som har Brunt till och med Svart bälte med Sensei John Wicks och Sensei Wim Masse. Redan kl 18-19 gäller för de som ska gradera till Dan-grader. Kl 19-21 är det träning för samtliga brun och svartbältare, oavsett om man ska gradera.

 

De som vill gå och inte har förregistrerat sig via Yorokobi, registrerar sig och betalar på plats. Registreringen sker idag Fredag 24 maj kl 17:00-19:00 i Tibble karates klubbrum och det kostar 300 kr. 

 

Träning för alla karateka Lördag 25 och Söndag 26 maj
Lördagen börjar tidigt! Kl 8:00-9:00 prickar vi av de som är föranmälda till läger och eventuell gradering, så att vi vet att alla är på plats. Detta sker i entrén till Centercourt, Tibblehallen. Titta efter Sara och Henrik.


Lägret startar på lördag 25 maj kl 9:00 (då ska man vara avprickad) med gemensam uppvärmning i Centercourt.

 

Efter det går man till egna pass enligt detaljschemat, som du kan nå här. Du kan hitta det även på WIKF hemsida och på vår Facebookgrupp för medlemmar.


Kl 12 på lördagen är det samling på Centercourt för gruppfotografering med alla karateka, så knata inte iväg på lunch innan detta är klart, även om magen knorrar. (Kom däremot ihåg att ta med mellanmål till mellan passen!)

 

På söndagen börjar träningen kl 9:30. Ingen avprickning sker, såvida man inte valt att endast träna på söndagen.

 

Lägret slutar på söndagen klockan 12.30 -- såvida man inte ska gradera.

 

Gradering

Till Dan-grader graderar man på lördagen, efter första dagens avslut. De som är påverkade, har fått separat information om exakt plats och tid.

 

Till resterande grader, graderar man på söndagen:

  • Barn 6 till 10 år, och som har vitt bälte (ska till rödvitt) eller rödvitt bälte (ska till rött), graderar före lunch kl. 11:00-12:00.
  • Alla andra graderingar startar kl 13:00, efter en kort lunch.

Försäljning
Det kommer att vara försäljning av gradringsböcker, bälten, skydd med mera ovanför centercourt. Det kommer där även finnas ett litet café med kaffe, saft, läsk och kaka till försäljning. 

 

Bredvid shopen kommer det finnas en klädhängare med officiella WIKF-overaller och kläder som man kan beställa på WIKF webshop.

 

Felanmälan
Tibblehallens vaktmästare kommer vara på plats. Skulle det vara något fel i lokalen – stop i avlopp, slut på papper etc – ber vi alla att hjälpa till att meddela dem det. 

 

Vid skada och sjukdom
Det kommer finnas två läkare på plats. Det finns även ispåsar, plåster och bandage dels ovanför centercourt, dels nere i klubbrummet på plan 1. Det finns hjärtstartare i Tibbles klubbrum och på entréplan i Tibblehallen. 

 

Om du blir sjuk och missar läger och/eller gradering, kontakta Yorokobi kassör snarast.

Sista påminnelsen: Anmälan till läger och gradering stängs vid midnatt
2024-05-19 21:30

Den som vill gå på lägret i Tibble nästa helg 25-26 maj och eventuellt gradera, och som ännu inte skickat in sin anmälan, behöver göra det nu. Anmälan stänger idag 19 maj vid midnatt.

 

Föranmälan är obligatorisk. Det går inte att göra en sen anmälan, och det går inte att anmäla sig på plats.

Påminnelse att anmäla sig till läger och gradering
2024-05-15 18:45

Nu på söndag 19 maj är sista chansen att anmäla sig till vårläger och gradering i Tibble. Natten till måndag stängs anmälan. Inga sena anmälningar tas emot, detta på grund av administration, och det går inte att anmäla sig på plats.

 

Kom ihåg att du som ska gradera till orange-vitt och över behöver ha godkännande från tränaren. Vi rekommenderar föräldrar till barn som vill gradera att själva kolla med tränaren. Kom ihåg att titta i Graderingspasset att det gått tillräckligt länge sedan sist. Läs mer under Träning & Gradering.

 

Kör hårt men försiktigt sista dagarna -- undvik skador! 💪🥋

 

Medlemsklubb i WIKF


Medlemmar i Svenska Karateförbundet