SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Y O R O K O B I
Traditionell karate i stilen Wadoryu
Karateklubben Yorokobi Wadoryu i Liljeholmen
Yorokobi betyder glädje och vi är övertygade om att det skapas genom träningsgemenskap mellan människor med olika bakgrund, erfarenheter och förutsättningar. Hos oss är alla välkomna och vi tränar barn, ungdomar och vuxna tillsammans. 
 
Vi tränar i Liljeholmshallen, Mejerivägen 4 & Västertorpshallen, Personnevägen 90, alltså både i Liljeholmen och Hägersten i Stockholm. 
 

Letar du tid/lokal för nästa träning? Klicka här!

 
Vill du också träna med oss? Alla från sju till hundra år är välkomna!
 
Höstterminen 2023 startar den 21 augusti (nybörjarträning startar den 23 aug) och man får provträna två gånger gratis innan man bestämmer sig om man vill börja träna karate hos oss! Anmäl dig via vårt formulär - som måste fyllas i även vid gratis provträning (länk nedan). Läs gärna igenom "Vanliga frågor inför nybörjaträning". Välkommen!
 
Anmäl dig här för nybörjarträning OBS! Nybörjargruppen HT23 är full, anmälan till VT24 är nu öppen!
 
Påminnelse om uppsamlingsgradering lördag 16/9
2023-09-13 06:30

Påminnelse om att det är uppsamlingsgradering lördag 16 september från klockan 12.15 i Liljeholmshallen. Det ursprungliga inlägget med komplett info om tid, plats och regler finner du här. 

 

Du som ska gradera, kom ihåg:

 • Registrering och betalning sker på plats från kl 12.00.
 • Ta med graderingsbok. Nybörjare köper sin på plats, ta med penna.
 • Ta med karatedräkt med fastsytt stilmärke.
 • Ta med skydd om du har ji-yu kumite.

Du får gradera på uppsamlingsgraderingen om du...

 • ... Har tränat aktivt i minst 6 månader sedan förra graderingen.
  • Om du graderade i juni, får du vänta till vinterlägret.
  • Om du graderade på uppsamlingsgraderingen i februari, ska du vänta till vinterlägret för att komma tillbaka i ordinarie graderingssystem.
  • Om det står i graderingsboken att du ska träna längre än 6 månader innan nästa gradering, så är det vad som gäller.
 • ... Har minst 50% närvaro under den gångna terminen.
 • ... Har din tränares godkännande (till Orange-vitt bälte och uppåt).
 • ... Ska till som högst grönt bälte.
  • För att gradera till Röd-vitt (barn) eller Rött (vuxna), ska du ha fullföljt första terminen i ordinarie Nybörjargrupp från 7 år.
  • För att gradera till Blå-vitt och uppåt, får du vänta till vinterlägret eller gå på särskild uppsamlingsgradering hos Tibble KK.

Lycka till! 👊

Vissa ändringar i schema lördag 16/9
2023-09-13 06:00

Med anledning av uppsamlingsgraderingen lördag 16 september, slås passen för Rödvitt med föräldrar och Nybörjare ihop. Det gemensamma passet hålls 11.00 - 12.00 i Liljeholmshallen, motionsrum 2.

 

Samma dag är det dessutom graderingsträning hos Tibble Karateklubb i Täby, varför Ungdomsträningen ställs in. Alla som har fyllt 13 år och har minst rött bälte är välkomna på graderingsträningen, som brukar vara både rolig och lärorik. För mer information om graderingsträning, se detta inlägg.

Uppsamlingsgradering lördag 16/9
2023-08-29 13:34

Lördag 16 september från klockan 12.15 i Liljeholmshallen motionsrum är det uppsamlingsgradering för de som inte kunde vara med på graderingarna i juni.

 

Registrering och betalning sker från kl 12.00 utanför motionsrummet. Kom i god tid. De som har graderat tidigare måste ha med sin graderingsbok. De som graderar för första gången köper sin bok och fyller i den på plats, ta gärna med bläckpenna.

 

Man kan gradera som tidigast efter att man fullföljt första terminen i ordinarie nybörjargrupp från 7 år (de som gick VT-23). De som gått i 6-årsgruppen förra terminen, men ännu inte i 7-årsgruppen, kan inte gradera, då 6-års-gruppen var förberedande med fokus på lek och rörelse snarare än teknik.

 

Man får som högst gradera till grönt bälte på denna gradering.

 

Alla som ska gradera till orange-vitt eller högre ska ha godkännande från sina respektive instruktörer. Saknas sådant tillstånd får man inte gradera vid uppsamlingsgraderingen.

 

Det ska i enlighet med WIKF:s regelverk ha gått 6 månader sedan förra graderingen, man får alltså inte gradera om man graderade i juni. Sista graderingsdatum står i din graderingsbok. Om det finns en notering i graderingsboken att man måste vänta längre tid än 6 månader till nästa gradering, så är det vad som står angivet i graderingsboken som gäller, vg kontrollera detta innan. 

 

Du ska också i enlighet med WIKF:s regelverk ha tränat tillräckligt mycket under förra terminen, minst 50% närvaro för lägre grader.

 

Mer information om gradering finns under Träning & Gradering, se huvudmenyn.

 

Lycka till! 👊

Graderings- och kataträning i Täby hösten 2023
2023-08-22 07:00

Tibble Karateklubb, där WIKF Sveriges chefsinstruktör instruerar, håller graderingsträning och extra kataträning i Tibblehallen sal 3 i Täby under hösten. Det är mycket lärorikt och särskilt lämpligt att gå på för den som planerar att gradera i slutet av terminen. Du ska ha fyllt 13 år för att gå på dessa träningar.

 

Se schema nedan.

Terminsstart 21 augusti 2023
2023-08-01 01:00
Foto: Sara Lindmark

Den 21 augusti startar höstens karateträning. Träningstider och lokaler för respektive grupp hittar ni i toppmenyn och i kalendern.

 

Som nybörjare VT23 följer man med till nästa grupp även om man inte graderade i maj/juni. Man behöver inte omanmäla sig; som befintlig medlem är man garanterad en träningsplats. Det kommer finnas ett tillfälle att gradera i september för de som inte kunde delta på graderingen i maj/juni, mer information kommer separat. 

 

Följande gruppindelning gäller:

 • Barn går till gruppen Rödvit med föräldrar
 • Vuxna går till gruppen Röd-gulvit
 • Föräldrar till barn med rödvitt bälte kan följa med sina barn till Rödvit med föräldrar. De som själva vill gradera till gult bälte i slutet av terminen bör dock även träna i gruppen Röd-gulvit för att lära sig teknikerna till gult bälte.

För bältesspecifika träningsgrupper ser vi en del ändringar i schemat vad gäller tider och lokaler, men vi är kvar i Liljeholmshallen och Västertorpshallen. Ändringarna har vi tyvärr tvingats göra pga av klubben har tappat träningstider (som kommmunen har fördelat till andra föreningar). Information om alla tider och lokaler för träningsgrupperna finns under respektive flik i huvudmenyn.

 

Kom även ihåg specialpassen som ni hittar under Övrigt i toppmenyn på hemsidan.

 • På onsdagar har vi mittsträning. Där vi övar slag och spark mot handhållna mittsar, mycket bra för att få bättre slag- och sparktekniker.
 • På lördagar tränar vi kata och parövningar. Ett viktigt pass för de som tänker gradera, men även för de som bara vill utveckla sin karate.
 • På söndagar tränar vi kumite/fighting. Där kan alla som tränat cirka ett år delta. Det är mycket lätt kontakt i övningarna. Det finns även ett introduktionspass innan ordinarie kumite, dit alla är välkomna.

Klubben erbjuder sammanlagt 17 träningspass i veckan. Det kan vi göra på grund av alla ideellt arbetande instruktörer som bjuder på sin tid och kunskap! 

 

Betalningsaviseringar (faktura) kommer att skickas ut till alla nya och befintliga medlemmar i samband med terminsstart. Du behöver göra en av två saker när du får aviseringen:

 • Om du vill fortsätta träna, betala avgiften innan sista datum.
 • Om du vill sluta träna, tryck på knappen ”Jag vill avanmäla mig”. Det är viktigt att avanmäla sig om man inte vill fortsätta, annars kommer ni få påminnelser.

Varmt välkomna! Vi ses snart i dojon!

 

Medlemsklubb i WIKF


Medlemmar i Svenska Karateförbundet