SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Y O R O K O B I
Traditionell karate i stilen Wadoryu
Träningskläder

Med undantag för nybörjare, tränar vi i vit tvådelad karatedräkt, "dogi". Du kan köpa din dräkt genom klubben eller i en budobutik, eller använda en begagnad dräkt. Dräkten ska ha Wadoryus stilmärke. Du kan få ett broderat stilmärke genom klubben att sy fast på vänster sida av överdelen, över hjärtat.

 

Du som har tränat ett tag kan beställa en mer avancerad dräkt via klubben. Denna kan du få färdigbroderad med stilmärke och eventuellt ditt namn.

 

Dräkten stängs med ett bälte, "obi". Ett vitt bälte brukar ingå när du köper dräkt. Övriga bälten köps i samband med gradering.

 

Vi tränar barfota. Om man av någon anledning inte vill eller kan det, så finns särskilda kampsportsskor att köpa i budobutiker. Det är inte tillåtet att träna i vanliga gympaskor eller strumpor, då man kan skada sig själv och andra.

 

Utrustning
Foto: Sara Lindmark

Skydd

Den som har graderat till gult bälte eller högre behöver skyddsutrustning till sparring:

  • Tandskydd
  • Ben- och vristskydd
  • Knogskydd/handskar

Wadoryu är en semimjuk stil och klubben utövar inte fullkontakt. Vi har därför inget krav på suspensoar eller bröstskydd, även om det kan vara bra för den som planerar att gå på mycket kumite.

 

Skyddsutrustning finns i viss utsträckning att köpa via klubben. Det kan också hittas begagnat eller köpas i en budobutik.

 

Vapen

Avancerade grader tränar försvar mot vapen. Då behövs en kniv, "tanto", i trä. En sådan kan köpas begagnad eller i en budobutik.

 

Medlemsklubb i WIKF


Medlemmar i Svenska Karateförbundet