SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Y O R O K O B I
Traditionell karate i stilen Wadoryu
Karateklubben Yorokobi Wadoryu i Liljeholmen
Yorokobi betyder glädje och vi är övertygade om att det skapas genom träningsgemenskap mellan människor med olika bakgrund, erfarenheter och förutsättningar. Hos oss är alla välkomna och vi tränar barn, ungdomar och vuxna tillsammans. 
 
Vi tränar i Liljeholmshallen, Mejerivägen 4 & Västertorpshallen, Personnevägen 90, alltså både i Liljeholmen och Hägersten i Stockholm.
 
Vi följer givetvis rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska karateförbundet för att minska risken att covid-19 sprids och anpassar träningen därefter.  
 
 
Vill du också träna med oss? Alla från sex till hundra år är välkomna!
 
Vårterminen 2023 startar den 9 januari och man får provträna två gånger gratis innan man bestämmer sig om man vill börja träna karate hos oss! Anmäl dig via vårt formulär - som måste fyllas i även vid gratis provträning (länk nedan). Läs gärna igenom "Vanliga frågor inför nybörjaträning". Välkommen!
 
OBS! Nybörjargrupperna VT23 är nu fulla. Vi tar in anmälningar till HT23.
 
Träning och sommaravslutning v23
2023-06-04 08:00

På måndag 5 juni tar Yorokobi ledigt så att alla kan vila sina lägertrötta fötter.

 

Även tisdagen 6 juni ställs träningen in, då på grund av nationaldagen.

 

På onsdag 7 juni och torsdag 8 juni kör vi gemensamma pass. Alla bältesgrader och åldrar är välkomna. Onsdagens pass hålls 18-19 i Liljeholmshallen, där det kommer att bli mycket sparringövningar med mittsar. Torsdagens pass hålls 18-19 i Västertorpshallen, där vi kommer att fokusera på tantodori (knivtekniker).

 

På lördag 10 juni klockan 11.00 är det sedan traditionsenlig sommaravslutning. Vi har beställt vackert väder och planerar att vara i Vinterviksparken. (Om vädrerleksrapporten ser ostadig ut kommer vi ut med ny information om plats.) Vi inleder med ett lättare träningspass som leds av sensei Henrik och sedan fikar vi. Alla bältesgrader och åldrar är välkomna.

 

Alltså:

  • 5 juni, ingen träning
  • 6 juni, ingen träning
  • 7 juni, gemensam träning i Liljeholmen 18-19
  • 8 juni, gemensam träning i Västertorp 18-19
  • 10 juni, gemensam terminsavslutning i Vinterviksparken 11-12.30

Kom och fira sommaren med oss och visa upp nya fina bälten!

Schema för sommarlägret
2023-06-01 22:40

Schemat för sommarlägret har släppts. Spara gärna filen på telefonen så att det är lättillgängligt under lägerdagarna. Det kommer att finnas utskrifter uppsatta lite här och var i Tibblehallen.

 

Peppa läger!

Påminnelse om anmälan till läger och gradering
2023-05-27 15:29

Anmälningarna till sommarlägret rullar in i rask takt, men för de som ännu inte kommit till skott kommer här en påminnelse.

 

Anmälan till läger och gradering är öppen till söndag 28e. Natten till måndagen 29e stängs den. Då kan man inte längre anmäla sig.

 

Du kan gå på lägret utan att gradera, antingen en av dagarna eller båda dagarna.

 

Om du vill gradera, gäller följande:

  • Du ska träna aktivt på hela lägret, alltså både lördag och söndag.
  • Du ska ha tränat aktivt under terminen, minst 50% närvaro på ordinarie träningspass för din bältesgrad.
  • Du ska ha fått din instruktörs godkännande att gradera. Detta för att säkerställa att du uppnått färdigheten för den nivån. (Till rödvitt, rött, gulvitt och gult kan man utgå från att man får gradera om instruktören inte rekommenderat att man väntar en termin till. Till övriga grader måste man be om och få OK muntligt och/eller skriftligt.)
  • Det ska ha gått minst 6 månader sedan din senaste godkända gradering, dubbelkolla i graderingspasset.

Mer information finns i huvudnyheten om lägret samt under huvudmenyn Träning & Gradering. 

 

 

Brun- och svartbältesträning 2 juni
2023-05-15 06:00
Foto: S. Lindmark

Fredag kväll 2 juni, i samband med sommarlägret, är brunbälten och svartbälten välkomna till ett specialpass med Sensei Mathieu Beysen och Sensei Wim Massee.

 

Plats:

Tibblehallen, Täby

 

Tid:

2 juni kl 19:00-21:00

 

Avgift och anmälan:

Deltagande kostar 300kr. Både anmälan och betalning görs på plats innan passet börjar, ca kl 18:00-18:45.

 

Medlemsklubb i WIKF


Medlemmar i Svenska Karateförbundet