Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Karateklubben Yorokobi Liljeholmen Stockholm
Hos oss på Yorokobi tränar barn, ungdomar och vuxna tillsammans. Vi tränar i Liljeholmshallen Mejerivägen 4 & Västertorpshallen Personnevägen 90, alltså både i Liljeholmen och Hägersten i Stockholm.


Vill du också träna med oss? Alla är välkomna!
Nybörjargrupperna startar 17 respektive 22 augusti 2020 och det går bra att anmäla sig till grupperna nu.
Anmäl dig här för nybörjarträning

Höstterminen startar 17 augusti
2020-08-06 23:18
Måndag 17 augusti startar äntligen höstens karateträning. Träningstider och lokaler för respektive grupp hittar ni i toppmenyn och i kalendern i vänstermenyn på hemsidan.

Som lägre graderad (vitt-gult bälte) följer man med till nästa grupp även om man inte graderade i våras. Det kommer finnas ett tillfälle att gradera under september på klubben, men vill man av någon anledning vara kvar och träna i den tidigare gruppen får man givetvis det.

Allas vår favorittränare Henrik Verputten, 2 dan, är äntligen tillbaka efter ett år i Korea. Han kommer ansvara för nybörjarträningen och hålla ett antal karatefys-pass under hösten. 

Höstens nyhet är att vi delar på nybörjargruppen. Barn som fyllt sex år men inte åtta, och föräldrar som vill delta, bildar en egen grupp. Övriga nybörjare (barn från åtta år, ungdomar och vuxna) bildar en egen grupp. Grupperna kommer träna samtidigt i olika lokaler på lördagen så man kan träna familjevis även om man har barn i olika grupper. 

Under våren och sommaren har vi haft utomhusträning i Liljeholmen. Vi fortsätter med detta på lördagar kl. 10-11 så länge vädret tillåter. Denna träning är för alla bältesgrader.

Ungdomsgruppen, för de mellan 12 år och vuxen, fortsätter träna på lördagar. 

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska karateförbundet för att minska risken att covid-19 sprids. Sedan 14 juni tillåts närkontakt som är nödvändig för sportens utövande, men restriktioner för övrig kroppskontakt kvarstår. Det innebär att vi kommer träna parövningar och kumite men inte ha andra övningar som innebär kroppskontakt. Man bör träna parövningar och kumite med så få träningskompisar som möjligt, Självklart är kontaktövningar frivilliga. Tränarna kommer ha alternativa övningar för de som vill hålla avstånd. Nybörjare kommer inte ha övningar som innebär kroppskontakt. 
Terminsavslutning och gradering 6 juni
2020-06-05 13:38
Imorgon 6 juni är det terminsavslutningsträning för alla medlemmar oavsett grad och gradering för lägre bälten.
Klockan 11.00-12.00 är det traditionsenlig terminsavslutningsträning i Liljeholmshallen (regn utlovas så vi är inne). Men denna termin tränar vi i två grupper för att inte bli för många, en barn- och en ungdoms-/vuxengrupp. Barnen tränar i motionsrum 2 och övriga i motionsrum 1. Klubben bjuder inte på fika denna termin, men man får gärna ta med eget.
Graderingen äger rum 6 juni från 09.45-10.55 i Liljeholmshallen motionsrum 1 och 2. Graderingen kostar 300 kr (betalas med Swish på plats), bälten finns att köpa efter graderingen för 50 kr, glöm inte graderingsboken. För de som graderar för första gången finns graderingsbok att köpa på plats. Den kostar 200 kr. Graderingen är för de som vill gradera till rödvitt/rött eller gulvitt/gult bälte. Övriga får tyvärr stå över gradering denna termin då vi inte kunnat träna parövningar och sparring.
Välkomna!